Ostatnio postanowiłem sobie przesmarować tuleję drążka zmiany biegów ponieważ ciężko wchodziły mi biegi no i przy okazji strzeliłem parę fotek z całej akcji, może komuś się przyda.
Cała operacja nie wymaga kanału, wszystko co jest potrzebne to:
– dobry podnośnik – ja miałem dwa, jednym podniosłem auto, a drugim sobie "ubezpieczałem"
– klucz 10
– klucz 13 (albo 12, kurcze zapomniałem

– papier ścierny
– dobry smar wysokotemperaturowy, ja wykorzystałem smar do tłoczków hamulcowych
No to jedziemy:
1. Podnosimy przód auta z jednej strony dość wysoko. Drugim podnośnikiem sobie "ubezpieczamy"
2. Wciskamy się pod auto (w poprzek). Tutaj polę do popisu dla panów z brzuszkami
3. Odkręcamy z jednej strony osłonę termiczną wydechu – dwie śruby kluczem 10. Wystarczy odkręcić tylko od strony lewarka, osłonka sama nam opadnie dość nisko i będzie miejsce, nie trzeba jej całej zdejmować.
Po odkręceniu osłonki już dobrze widać tuleję lewarka
Na osłonie wydechu można sobie zamontować lampkę
4. Odkręcamy śrubę tulei lewarka – i tu nie pamiętam czy to był klucz 12 czy 13

Na obrazku widzimy już odkręconą i częściowo wysuniętą śrubę.
A tu po całkowitym jej wyjęciu
5. Wyciągamy śrubę, tu już nie było tak prosto, bo u mnie była ona skorodowana i wyszła z trudem
6. Jak ktoś chce to może sobie wymienić te plastikowe, zielone tulejki. U mnie były założone kiedyś nowe, więc ich nie wymieniałem.
Do kupienia są np tu – http://www.fox.rzeszow.pl/Szczegoly-pro ... =BG6246161. Potrzebne są oczywiście dwie.
7. Czyścimy lub wymieniamy wykręconą śrubę. Ja jej nigdzie nie mogłem dostać, więc ją dobrze wyczyściłem grubszym papierem ściernym a potem wypolerowałem papierem 1000.
Przed: (cała skorodowana, powierzchnia nierówna)
Po:
8. Smarujemy śrubę jakimś smarem wysokotemperaturowym. Ja wykorzystałem smar do tłoczków hamulcowych
9. Składamy wszystko w odwrotnej kolejności