mam nadzieje ze takiej fotorelacji jeszcze niebylo . mysle ze kazdy kto ma bj przed liftowa to stajac przed madzia to widzi ze lampy wygladaja nowoczesnie ale te kierunki jak od malucha wykrecone

pomysl mi zapodal
Neonixos666 ktoremu chcialbym szczerze za taki pomysl podziekowac

rowny z ciebie gosc. na poczatku pomyslalem ze to pikus zrobic rozebrac lampe popsikac sprejem i gotowe. ale schody zaczynaja sie jak tylko mamy sie zabrac za rozbiórke lampy . lampa jest zgrzewana wiec tym trudniej ja rozebrac. myslelem ze jest wciskana lub ma jakies zaczepy ale niema
lampa przed montarzem wyglada tak

zaczalem ja podwarzac cienkim plaskim srubokretem i nozykiem i w sumie te zgrzewy zaczely puszczac

wszystko pieknie ladnie dopoki nie trafimy na mocniejszy spaw i wtedy przykro mi ale moze nam peknac klasz

mi w paru miejscach peklo

wiec trzeba bardzo delikatnie. ( mysle ze jakbym robil drugi raz taki manewr to by mi to lepiej poszlo
tu juz zdjecie jak mamy wszystko rozebrane

a tu sam wklad ktory bedziemy malowac

a tu ten denerwujacy plastik dzieki ktoremu nasze auto wyglada 10 lat starsze niz rzeczywiscie.

w sumie jakby ktos chcial zrobic zabieg tylko upiekszajacy i bez zabawy to wystarczy klosz rzykleic do tego korpusu i mamy takie same swiatla jak nasze przednie i wyglada to tysiac razy lepiej

zaczynamy prace od zmatowienia tego korpusu. latwo idzie bo jakis lichy ten chrom

potem myjemy jakims specyfikiem np. benzyna i malujemy

ja kupilem sprej czarny matowy

ten wklad co jest do niego przymocowana zarowka tez pomalowalem bo po zalozeniu zarowki widac to szare wiec lepiej psiknac przyokazji

a tu juz lampy po malowaniu i sklejeniu. niepolecam kleju super glue bo robia sie takie zasniedziale biale naloty wiec wzialem patyka przykleilem gabke zmywacz do paznokci i smigalem zeby wszystko wytrzec.

a ty pekniecia jakie mi wyszly ale juz to olewam

i tak jest lepiej niz bylo

a tu juz gotowe lampy z zarowka

tez jest czarna

pomalowana markerem

ale swieci swietnie na pomaranczowo

zrobilem tez takie czarne ramki na lampie bo bylo widac ze klejone

chyba wina kleju im tego za za malo papierem sciernym przeczyscilem miejsca gdzie odrywalem od korpusu

mi sie tam tak podoba

Mam nadzieje ze komus foteralcja pomoze

juz niedlugo ukaze sie kolejny odcinek z seri moduj z wujkiem boczkiem

tym razem robimy przednie lampy i grila

niema lipy