Światła do jazdy dziennej (DRL) w BJ'ce (umiejscowienie, montaż)
Ja tak trochę nie na temat ale proszę moda o wyrozumiałość. czy kolega autor sam grzebał przy masce i zderzaku czy miał dzwona z lewej strony (lewej na zdjęciu) Bo tak jakoś mało równo z tej strony jest to poskładane.
Nawiązując jednak do tematu łatwo mówić ze się podoba albo nie – widać kolega jednak nie chciał pruć zderzaka a bez tego naprawdę nie ma jak tego zgodnie z przepisami założyć
Nawiązując jednak do tematu łatwo mówić ze się podoba albo nie – widać kolega jednak nie chciał pruć zderzaka a bez tego naprawdę nie ma jak tego zgodnie z przepisami założyć
tekst: To kombi to twój nowy nabytek?? Rozbija mnie na części pierwsze
Drogi Niebieski Duchu. Dziękujemy za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice dolotu powietrza, turbo na łożyskach kulkowych i tytanowe zawory. Amen
Drogi Niebieski Duchu. Dziękujemy za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice dolotu powietrza, turbo na łożyskach kulkowych i tytanowe zawory. Amen
- Od: 4 kwi 2011, 21:41
- Auto: Mazda 323F BJ 1.6i ZM 16v 72KW 2001 Po lifcie wersja sport
Mazda 6 GH 2,5 2008r.
Myslalem o tych światłach:) nawet radzio mi zrobil vt i niezaspecjalnie to wygląda. Zreszta u kolegi mi tez sie to nie widzi:( ja Myslalem wlasnie zeby zderzak pruc, pomiedź halogenami a światłami
i w tamtym miejscu mialem zamiar wyciąć i wstawić ale radek i neonixos666 mi odradzili:) radzio to kreator mody wiec trzeba go czasami posłuchać:) wiec ja zakladal napewno niebede:) o pozniej wrzuce zdjecie gdzie mniej wiecej mialo by to byc:) wiec moze ktos sie zdecyduje na taki zbieg:)
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Ja jakbym pruł to pod halogenami a nie między światłami.
Mazda 6 GH 2,5 2008r.
To nie miało być tyle ładne co praktyczne jak się nikt nie przyczepi to tak zostanie. A jak się przyczepi to wtedy się będzie myślało jak to ładnie zrobić. A co do dzwona to miał lekką kolizję skończyło się na wymianie zderzaka i niestety chłodnicy klimy, a sam to składałem do kupy i nie wyszło to idealnie.
- Od: 21 lut 2011, 21:32
- Auto: 323bj 2002r. 1,6 98KM
zaintrygowało mnie to że mają homologację i można je dowolnie ustawić jak się chce a to dużo rozwiązuje trudności.
byle by miału homologację to jest ważne, w sumie mniejsze lepsze by były, zastanawiam się nad nimi 
Neonixos666 napisał(a):a może takie coś panowiehttp://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dzie ... 67318.html
I znowu rozmowa zaczyna się od nowa, przecież Yogi8300 już o nich pisał na pierwszej stronie
Myślcie lepiej jak ładnie je zamontować, moja propozycja w kratkę koło tablicy w kształcie [ ]
Yogi8300 napisał(a):Tylko coś tu na tych zdjęciach nie pasuję bo mają 35mm średnicy a na tych zdjęciach wyglądają na mniejsze.
To jest złudzenie bo nie ma punktu odniesienia.
od tego jest forum żeby podyskutować.
Ja się na VT nie znam ale jakby ktoś miał dużo czasu to mógłby się pobawić i wstawic tu w temacie virtualne przeróbki dla lampek okrągłych, podłużnych i tych pseudo hella-owego w różnych miejscach. Znajdzie się chętny do czegoś takiego??
Ja się na VT nie znam ale jakby ktoś miał dużo czasu to mógłby się pobawić i wstawic tu w temacie virtualne przeróbki dla lampek okrągłych, podłużnych i tych pseudo hella-owego w różnych miejscach. Znajdzie się chętny do czegoś takiego??
Mazda 6 GH 2,5 2008r.
Ostatnio edytowano 13 lip 2011, 19:57 przez YgooR, łącznie edytowano 3 razy
YgooR napisał(a):Myślę że najlepsza opcja bez większego dłubania.
Jestem za tylko nie wiem czemu ale do przedlifta jakoś lepiej mi się komponują
Neonixos666 napisał(a):do przedlifta jakoś lepiej mi się komponują
Bo ma większą kratkę i inaczej to wygląda, w polifcie jest trochę ciasno.
a jakby w polifcie ten ostatni na dole dać na górę?
Neonixos666 napisał(a):a jakby w polifcie ten ostatni na dole dać na górę?
Chyba trochę lepiej wygląda.
Mam nadzieje że taki montaż nie ograniczy ilości powietrza chłodzącego IC.
To mi najbardziej przedostatnie odpowiada
Co do IC to trochę może to zabierać powietrza ale raczej nie będzie źle.

Co do IC to trochę może to zabierać powietrza ale raczej nie będzie źle.
Ja się zasadzam na okrągłe 70mm tylko nie wiem czy nie popsuję wyglądu samochodu tym. Bedzie to musiało poczekać bo wychlastanie dziurek ładnych wymaga czasu a tego akurat mi teraz brakuje.
edit u mnie taka operacja co u kolegi odpada – jak widać po avku mam inaczej tablicę umiejscowoiną i nie mam tyle miejsca
edit 2 te mazdy są chyba siostrami XD – ty też masz ramkę Perleberg Autohaus hehehe
edit u mnie taka operacja co u kolegi odpada – jak widać po avku mam inaczej tablicę umiejscowoiną i nie mam tyle miejsca
edit 2 te mazdy są chyba siostrami XD – ty też masz ramkę Perleberg Autohaus hehehe
Mazda 6 GH 2,5 2008r.
a niby jak inaczej masz umiejscowioną?