RobertPi napisał(a):Długie też Ci ustawiali? Jest tam regulacja?
yyy a niby jak długie się ustawia

(ustawia się cały reflektor) wiadomo że chodzi mi o wysokość świateł, ale jednak niepokoi mnie trochę ta różnica padania świateł długich w stosunku do mijania. Nie wiem może mam źle ustawione prawo/lewo. A na stacjach diagnostycznych nikt nie zwraca uwagi na to czy lampa świeci za bardzo w prawo czy lewo, zawsze ustawiają tylko wysokość.
Nie wiem której lampy się czepić, ale raczej lewej skoro mrugają z naprzeciwka. Po za tym wiadomo że żarówka długich i mijania jest w jakimś odstępie od siebie i powiedzmy "prawy szkic" mojego rysunku mógłby się zgadzać.
Po tym co widać na rysunku, jak i ja sam domniemam, mogę mieć lewą lampę(a raczej samo mijania) za bardzo w lewo.
Robert 2 razy tak jak pisałem byłem na sprawdzaniu świateł i zawsze niby OK. Ale drażni mnie to, i dopóki nie utwierdzą mnie użytkownicy tego forum, że jest coś nie tak, to nie odpuszczę

Regulacja wysokości jest przy silniczku, i jakaś druga regulacja jest od strony kierunku i chyba to jest prawo/lewo ( przynajmniej miałem tak w innych autach.
Robert jak będziesz sprawdzał to jak możesz zrób tez pomiar jak na rysunku niżej tak mniej więcej.

I najważniejszego zapomniałem, NIE mam Xenonów, ale ci co się trochę znają to wiedzą że xenon inaczej się odzwierciedla.