Miganie zegarów
1, 2
Witam kupilem dzis mazde 3 2004 rok. samochodzik super smiga jednak dopiero wieczorem zaowazylem ze po zgaszniu silkika ciagle mrygaja zegary i tak caly czas no i miedzy czasie mga kontrolka czerwonego auta z kluczykiem. zamykam auto i nadal jest to samo i jeszcze jedno deka rozdzielca podswietla mi tylko pokretla od klimy a cale radio i wyswietlacz nie podswietla. Dzwonilem do faceta od ktorego kupilem i mowi ze to dla tego iz jest tam bardzo maly i slaby akumulator ze wczesniej bylo dobrze ale wydaje mi sie ze to jak by byl slaby aku to wogole by nic nie swiecilo a tu deska od polowy nie swieci i mrygaja zegary naon stop. macie jakies odpowiedzi, prosze pomuzcie
- Od: 19 maja 2011, 22:39
- Auto: Mazda 3, 1,6 benzyna 2004 rok
Lepiej oddaj to auto i proś o zwrot pieniędzy.
To akurat ma mrugać.
Podmień aku na jakieś w 100% dobre i zobacz jak będzie
Jak byłby słaby. to auta byś nie odpalił, a skoro odpalasz i masz kłopoty z elektryką w aucie to coś nie halo. Jak możesz to nagraj jakiś filmik i umieść go gdzieś.
Na pierwszy rzut oka wygląda to na BUBEL
I troszkę uzupełnij profil czy benzyna jaka czy diesel, będzie łatwiej rozmawiać na przyszłość
michal2132 napisał(a):miedzy czasie mga kontrolka czerwonego auta z kluczykiem
To akurat ma mrugać.
Podmień aku na jakieś w 100% dobre i zobacz jak będzie
.michal2132 napisał(a):slaby akumulator ze wczesniej bylo dobrze ale wydaje mi sie ze to jak by byl slaby aku to wogole by nic nie swiecilo
Jak byłby słaby. to auta byś nie odpalił, a skoro odpalasz i masz kłopoty z elektryką w aucie to coś nie halo. Jak możesz to nagraj jakiś filmik i umieść go gdzieś.
Na pierwszy rzut oka wygląda to na BUBEL
I troszkę uzupełnij profil czy benzyna jaka czy diesel, będzie łatwiej rozmawiać na przyszłość
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
Ja miałem podobny problem.
U dobrego elektryka/elektronika da się rozwiązać. Ale wszystko jest kwestią podejścia i chęci. Albo się wykłócasz ze sprzedawcą i oddaje Ci cała kasę a ty zwracasz samochód albo zwraca Ci przynajmniej koszty naprawy. Ja akurat znalazłem złota rączkę...i od tego czasu żadnych problemów z elektryką.
A z tym akumulatorem to ściema.
PS: zegary nie mygaja
Pzdr.
U dobrego elektryka/elektronika da się rozwiązać. Ale wszystko jest kwestią podejścia i chęci. Albo się wykłócasz ze sprzedawcą i oddaje Ci cała kasę a ty zwracasz samochód albo zwraca Ci przynajmniej koszty naprawy. Ja akurat znalazłem złota rączkę...i od tego czasu żadnych problemów z elektryką.
A z tym akumulatorem to ściema.
PS: zegary nie mygaja
Pzdr.
- Od: 5 sie 2010, 13:46
- Auto: M3 1,6 CiTD 2004
Samochodzik byl sprawdzany pod wzgledem technicznym jest super. bylo sprawdzane zawiesznienie- wszystko super. w innym zakladzie byl sparawdzany lakier, rownież wszystko ok. Mazda jest naprawde piekna pod wzgledem wizualnym no i technicznym oprucz tego podswietlania. radio i ten wyswietlacz głowny nie swieca. ma wysokosci pokretel od klimy wszystko swieci super zegary tez. no i jak sie zgasi auto mygaja zegary jakby jakas dioda tam w srodku tak w prawym zegaze i srodkowym troche.
michal2132 napisał(a):no i jak sie zgasi auto mygaja zegary jakby jakas dioda tam w srodku tak w prawym zegaze i srodkowym troche.
Nie pojmuje tego w ogóle.... trochę w środkowym ....tam w środku. Weź się chłopie za siebie i pisz jaśniej i sensowniej.Po za tym jak już prosiłem nagraj jakiś filmik i/lub zrób też zdjęcia to może coś sensownego ci podpowiemy. Bo w innym wypadku niepotrzebnie się na nas obrazisz.
michal2132 napisał(a):tak w prawym zegaze i srodkowym troche.
chciałbym się dowiedzieć co to prawy zegar a co to środkowy, i gdzie jest w takim razie LEWY.
Przepraszam Panowie za słownictwo. Pisałem to na telefonie w trakcie jazdy. Wiec tak prawy lewy i srodkowy zegar to chodzi o obrotomierz predkosciomnierz i zegary temperatury i paliwa. gdy zgasze auto myga ten samochodzik z kluczem co np 2 sekundy i delikatnie mygaja zegary jakby jakas dioda gdzies w srodku swiecila tylko dużo szybciej myga niz ten samochodzik. No i te podswietlenie deski rozdzilczej. Jak jest ten wyswietlacz od radia klimy to jest wszystko na nim wszystko dzila tylko nie podswietla na czerwono i radio cale tez nie jest podswietlone dopiero te kuleczka od klimy i nawiewu swieca. Jesli mozecie dajcie jakas podpowiedz niestety nie mam mozliwosci nagrania jakiegos wideo w tym momecie
jeśli chodzi o ten migajacy samochodzik to tak ma mrugać bo to jest lampka od systemu anty-kradzieżowego. Wieczorem daje to efekt jakby mrugała cała tuba zegara. Zrób kolego filmik będzie znacznie łatwiej, jeśli chodzi o radio to może diody wysiadły. Zrób filmik telefonem lub aparatem fotograficznym wrzuć na youtube i zobaczymy
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Ok jutro zrobie a te zegary mygaja nawt wtedy gdy kluczyk jest w stacyjce tylko jest wylaczony zaplon. A czasem od tego podswietlania to nie ma jakiegos bezpiecznika bo jak kiedys mi w moim poprzednim aucie wysiadl to bylo widac ze jedna nie swieci bylo nap tak nie rowno a tu taki duzy obszar na raz
hmm chyba tylko gdy jest odpalone auto to nie mruga ten samochodzik zwracałem dokładnej uwagi na to
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Z mojego wlasnego doswiadczenia wiem ze Mazda tak czesto reaguje na spalona zarowke, tyle ze nie wystarczy zeby zarowka spalila się normalnie, Mazda ma dosc nietypowe oryginalne zarowki nazwałbym je dwużyłkowe
i gdy jedna zylka sie przepali lub peknie i będzie dotykać drugiej to zrobi sie zwarcie, co skutkuje taka wlasnie dyskoteka. W moim przypadku spaleniu ulegla zarowka w podswietleniu zapalniczki i mialem identyczny objaw jak ty. Po wymianie wszystko ustalo.

- Od: 5 sie 2009, 11:50
- Auto: mazda 3 2.0. v8
lukaszm napisał(a): jeśli chodzi o radio to może diody wysiadły
Nie możliwe żeby padły wszystkie na raz chyba że są połączone w szereg.Podejrzewam, że jeżeli samo radio i jego wyświetlacz się nie pali to problem gdzieś z masą lub + zasilający podświetlenie.
michal2132 napisał(a):A czasem od tego podswietlania to nie ma jakiegos bezpiecznika
Nie ma osobnego bezpiecznika do podświetlania radia, no chyba że w samym radiu jest jakieś zabezpieczenie.
Mialem cos podobnego w M3 2004. Miganie podswietlenia zegarow znikalo jak przelaczylo
sie przelacznik swiatel przeciwmgielnych w pozycje ON. Dodakowym objawem bylo piszczenie
brzeczyka przy otwartych drzwiach.
Podobno przyczyna moze byc spalona zarowka oswietlenia schowka albo problemy ze zlaczami
w panelu bezpiecznikow pod schowkiem. Wymienilem zarowke i przeczyscilem styki zlacz,
problem zniknal.
Trzeba uwazac z tymi zlaczami, po naprawie podswietlenia przestaly dzialac kierunkowskazy
i wykrywanie otwarcia drzwi. Trzeba bylo jeszcze raz dlubac przy zlaczach – dociskac je.
sie przelacznik swiatel przeciwmgielnych w pozycje ON. Dodakowym objawem bylo piszczenie
brzeczyka przy otwartych drzwiach.
Podobno przyczyna moze byc spalona zarowka oswietlenia schowka albo problemy ze zlaczami
w panelu bezpiecznikow pod schowkiem. Wymienilem zarowke i przeczyscilem styki zlacz,
problem zniknal.
Trzeba uwazac z tymi zlaczami, po naprawie podswietlenia przestaly dzialac kierunkowskazy
i wykrywanie otwarcia drzwi. Trzeba bylo jeszcze raz dlubac przy zlaczach – dociskac je.
- Od: 22 kwi 2011, 21:43
- Auto: Mazda 3, 1.6D, 2004
Panowie wymieniłem żarówkę w schowku i po problemie. Dziki za pomoc tylko jeszcze podswietlenie tego radyjka:/ jesli by ktoś coś wiedział to z góry dziki.
ja nic innego nie wymyśle z radiem, tylko to co wyżej. Skoro wymieniłeś żarówkę schowka to rozumiem że go wyciągałeś? czy na siłę wyciągnąłeś "klosz"?
tak wyciagnołem schowek i na poczatku wsadzilem zwyklą żarówke od swieczek choinkowych i odrazu problem znikl a pozniej juz zwykla orginalna. wielkie dzieki
1, 2