Mazda 2 klakson

Mazda2 2002–2007

Postprzez ignuś » 12 mar 2017, 15:33

Witam. Mazda z silnikiem forda 1.4. W autku mojej kobietki okazało się, że nie działa klakson.
Szybka diagnoza- urwany kabel od klaksonu. Obok wisiał przewód w kolorze zielono-żółtym.
Po podpięciu kabla nadal zero reakcji. Klakson podpięty na krótko działa.
Pytanie- czy to na pewno ten przewód? Czy w maździe jest osobny bezpiecznik od klaksonu?
Początkujący
 
Od: 12 mar 2017, 15:24
Posty: 2
Auto: Mazda 2

Postprzez an15 » 13 mar 2017, 13:00

Przewód do klaksonu ma kolor zielono-żółty i odchodzi od wiązki razem z dwoma przewodami idącymi do pompki spryskiwacza szyb. Co do bezpiecznika to nie wiem.
Forumowicz
 
Od: 11 cze 2013, 10:08
Posty: 37
Auto: Mazda 5 2,0 B, 2005
Mazda 2 1,4 B, 2004

Postprzez ignuś » 13 mar 2017, 13:57

Wielkie dzięki :) Mam przynajmniej pewność, że to właściwy przewód
Początkujący
 
Od: 12 mar 2017, 15:24
Posty: 2
Auto: Mazda 2

Postprzez rywho » 13 mar 2017, 19:56

Odkopałem zdjęcia instrukcji do Mazdy 2 DY, ale na schemacie bezpieczników żaden nie jest jednoznacznie przypisany do klaksonu, więc pewnie jest podpięty wspólnie z jakimś innym układem.
Forumowicz
 
Od: 16 paź 2013, 19:49
Posty: 37
Auto: Mazda 2 DY; 1,4; 2007

Postprzez Lutek65 » 3 kwi 2017, 07:00

Pozostaje jeszcze sprawdzić wtyczkę i gniazdo przy "sygnale". Miałem ten problem.
Początkujący
 
Od: 11 lis 2014, 11:45
Posty: 20
Auto: Mazda 2 DY, 1,25 B, 2004r

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Moderator

Moderatorzy 2 / 121