Symulator wskaźnika paliwa- Stag4 Qbox Basic

Dział poświęcony użytkowaniu aut z instalacjami gazowymi przeznaczonymi do zasilania silników z wtryskiem pośrednim paliwa.

Postprzez maestro81 » 17 paź 2016, 10:27

Podczas zakładania mojego Staga okazało się, że wskazówka poziomu paliwa [tiiit] razem z upływem kilometrów/mil poimo, że używam LPG. Podjechałem do gazownika i wsadził mi symulator jak na zdjęciu poniżej:
symulator lpg (1).jpg

symulator lpg (2).jpg

symulator lpg (3).jpg


Początkowo zgodnie z instrukcją, wskazówka powinna spadać zgodnie z ilością przejechanych km/mil a po ponownym rozruchu silnika powinna wracać do właściwej pozycji zgodnie z ilością posiadanego poziomu paliwa. Tak było do jakiegoś czasu... Obecnie po odpaleniu silnika wkazówka cały czas pokazuje mi rezerwę, pomimo, że mam niemal cały bak paliwa. Macie jakiś pomysł jak z tym zawalczyć?? Nie chaciałbym kiedyś zatrzymać się w polu bo mi się gaz skończy a okaże się, że PB w baku też nie ma :|

Może warto założyć jakiś inny symulator ??

Moja kompilacja LPG:

Reduktor: AC-R01
Układ sterujący: STAG 4 QBOX
Wtryski: Baracuda

Z góry dzięki za porady
Obrazek

Dobra rada:
Nie wstawaj, kiedy dzwoni budzik.
Oddzwonisz później :D
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 25 lip 2013, 20:08
Posty: 1150 (23/15)
Skąd: United Kingdom / Piła
Auto: Jest: MAZDA6 GH LF '08

Była: MAZDA BJ 323F 2.0 SPORTIVE 2003r

Postprzez dejwid92 » 16 sty 2017, 09:24

Mam dokładnie taki sam problem. Kupiłem 08.01 swoją Mazdę i cały tydzień było ok, robiłem km a wskazówka z paliwa praktycznie stała w miejscu, komputer pokazywał cały czas 500km do stacji.
W weekend (14-15 styczeń) zatankowałem gazik do pełna i zrobiłem 200km i zauważyłem, że wskazówka z paliwa zeszła w dół, komputer pokazuje 300km do stacji. Pojechałem na stację, zatankowałem gazik do pełna i ze spalania wyszło tak jakbym na gazie przejechał te 200km. To w takim razie gdzie jest to paliwo?!
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 wrz 2013, 17:56
Posty: 66 (2/0)
Skąd: Gliwice
Auto: Jest:
Mazda 6 GH 2,5l 170KM L5-VD
Była:
Honda Civic VI MA8 1,4i 90KM D14A2

Postprzez sebekle » 16 sty 2017, 16:58

w baku, na swoim miejscu. może emulator się wykrzaczył a może go wcale nie ma?
Forumowicz
 
Od: 1 mar 2014, 01:28
Posty: 1048 (31/35)
Skąd: Słupsk
Auto: Mazda 626 GF FS +automat+lpg 1998r.

Postprzez dejwid92 » 16 sty 2017, 18:11

No to przecież napisałem, że działo i przestało...
Faktycznie może się wykraczył emulator. Pytanie powstaje jak się dostać do zbiornika bo u mnie w hatchbacku kanapa się nie podnosi jedynie na się fotele położyć wtedy kanapa odjeżdża do przodu. Czy żeby dostać się do baku muszę wszystko rozkręcić?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 wrz 2013, 17:56
Posty: 66 (2/0)
Skąd: Gliwice
Auto: Jest:
Mazda 6 GH 2,5l 170KM L5-VD
Była:
Honda Civic VI MA8 1,4i 90KM D14A2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 3 gości

Moderator

Moderatorzy LPG