Modyfikacje lamp przednich – Mazda6 GG/GY
Witam. Jako, że jestem w trakcie przyciemniania wkładów reflektorów przedenich na czarno w m6 04' chciałbym się podzielić spostrzeżeniami...czytałem, że maluje się środki ..jednak nie trzeba tego robić..ja włożyłem środki lamp do wody z silnym środkiem do mycia płytek -brudpurem vc242 (jest na nim napisane,że stosuje się do mycia 1:50 ja zrobiłem silny roztwór 2l na 10l wody) i po dwóch dniach sreberko zeszło a wkłady są czare...pozdrawiam

- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7

napisał, że jeszcze dzień i będą czarne  więc jeszcze się pewnie moczą, dajmy koledze kilka dni hehehe
 więc jeszcze się pewnie moczą, dajmy koledze kilka dni hehehe
Swoją drogą bardzo sprytne rozwiązanie. Ciekawi mnie efekt końcowy i również efekt na aucie.

Swoją drogą bardzo sprytne rozwiązanie. Ciekawi mnie efekt końcowy i również efekt na aucie.
- 

Moderator GJ

- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Wojtek napisał(a):super
a efekt koncowy juz w aucie?
Auto za tydzień wyjeżdża z lakierowania także mi się nie spieszy...mam czas
Najlepsze jest to że to reaguje tyko z tą warstwą ala chromu...to były zdjęcia z dzisiaj więc jeszcze się moczą...jak się uda to lepsze to od malowania...

matthies napisał(a):a jak ty na ten pomysł wpadłeś jeśli wolno zapytać?
Całkiem przypadkiem..najpierw chcialem wyczyścić przed malowaniem i wziąłem troche tego środka i zaczął mi chrom złazić a czarny plastik zostawał...najlepsze jest to ze to nie jest takie żrące..reaguje z napylonym metalem...prowadze warsztat i mam po prostu ten koncentrat do mycia specjalnie do tego go nie kupowałem.

Jak czyściłem lampy to mi trochę tego chromu poschodziło  , a Twój pomysł może dać nowy blask moim starym reflektorom
, a Twój pomysł może dać nowy blask moim starym reflektorom  pożyjemy zobaczymy
 pożyjemy zobaczymy 
Czekam na foto już założonych lamp

Czekam na foto już założonych lamp
 Mazda 6 [2.0 DISI]
 Mazda 6 [2.0 DISI] Mazda 6 [2.0 DISI]
 Mazda 6 [2.0 DISI] Mazda 6 [2.5 MZR]
 Mazda 6 [2.5 MZR]bieski napisał(a):A jak wyglada sprawa swiatel drogowych. Tam tez zlazi?
światła drogowe mają oddzielny odbłyśnik, z tego co widzę to kolega tiger918 nie moczy odbłyśników świateł drogowych
bieski napisał(a):A jak wyglada sprawa swiatel drogowych. Tam tez zlazi?
Jakbym drogowe moczył to bym świateł nie miał

nie wiem czy było ale fajne lampy na allegro 
 http://allegro.pl/lampy-przednie-mazda- ... 88476.html
tylko ta cena no i jakoś nie wierze w homologacje EU

http://allegro.pl/lampy-przednie-mazda- ... 88476.htmltylko ta cena no i jakoś nie wierze w homologacje EU

- Od: 12 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 6 2.0i '07
podejrzewam że cena niema żadnego odzwierciedlenia w jakości, może ringi by świeciły ok ale już te ledy nie koniecznie. Z resztą wydaje mi się że ledy i ringi to niezbyt udane połączenie  

Po paru dniach moczenia wygląda to tak:

myslę że efekt jest bardzo dobry,plastik jest nie ruszony, zostało jeszcze kilka drobinek chromu ale jak nie zejdzie tak to pasta tempo i na pewno zejdzie ale jest ich może z dziesięć...jak założę na auto to zrobię zdjęcia...ale to w przyszłym tygodniu...pozdrawiam

myslę że efekt jest bardzo dobry,plastik jest nie ruszony, zostało jeszcze kilka drobinek chromu ale jak nie zejdzie tak to pasta tempo i na pewno zejdzie ale jest ich może z dziesięć...jak założę na auto to zrobię zdjęcia...ale to w przyszłym tygodniu...pozdrawiam